Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

30th International Conference - International Society for Music Education - July 2012


Music in Schools and Teacher Education - MISTEC

MISTEC Seminar: July, 9-14 2012 – KOMOTINI, GREECEΚεντρική αίθουσα εκδηλώσεων,
Κτήριο Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία), ΚομοτηνήMusic Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities


Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους
προς τις Παγκόσμιες Μουσικές ΚοινότητεςΣυνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δήμος ΚομοτηνήςΗ Διεθνής Οργάνωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (International Society for Music Education-ISME) δημιουργήθηκε το 1953 σε συνέδριο της UNESCO με στόχο την ενεργοποίηση και εδραίωση της μουσικής εκπαίδευσης ως αδιαμφισβήτητο μέρος της γενικής εκπαίδευσης. Στη διάρκεια των ετών η μη-κερδοσκοπική οργάνωση αυτή εξελίχθηκε σε διεθνές forum των εκπαιδευτικών μουσικής και του ενδιαφέροντός τους για το μέλλον της μουσικής παιδείας, και για περισσότερες από πέντε δεκαετίες οι εκπαιδευτικοί μουσικής από όλον τον κόσμο αποκτούν πρόσβαση στη διεθνή κοινότητα των πολιτικών, των εκπαιδευτικών, των πολιτιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, με απώτερο στόχο την προαγωγή της κουλτούρας, της παιδείας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ISME διοργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα διεθνές συνέδριο σε διαφορετικό σημείο του πλανήτη. Κάθε συνέδριο της ISME αποτελεί μέγιστο πολιτισμικό και επιστημονικό γεγονός για την πόλη και την χώρα που το υποδέχεται, καθώς συσπειρώνει περισσότερα από 2000 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης και πάνω από 600 μέλη καλλιτεχνικών σχημάτων από περίπου 80 χώρες του κόσμου.


Το 30ο συνέδριο της ISME θα πραγματοποιηθεί στις 15-20 Ιουλίου 2012,
στη Θεσσαλονίκη με την οργανωτική ευθύνη
της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ).
- Κόστος συμμετοχής παρακολούθησης του MISTEC: 
70€ Γενική Είσοδος
50€ Για τα μέλη της ΕΕΜΕ
Το κόστος συμμετοχής καλύπτει την παρακολούθηση των εργασιών του MISTEC Seminar για 5 ημέρες, τα coffee-breaks (2 την ημέρα), 2 δείπνα (έναρξης και αποχαιρετιστήριο) και τη Βεβαίωση Συμμετοχής. Η γλώσσα των εργασιών του MISTEC Seminar είναι η αγγλική.

- Κόστος συμμετοχής παρακολούθησης Ημερίδας Για την Ελληνική Μουσική Εκπαίδευση
 Η ημερίδα για την Ελληνική σχολική μουσική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012. Για την ημέρα αυτή θα υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης. Έχουν επιλεγεί 10 εκπαιδευτικοί (από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) από όλη την Ελλάδα οι οποίοι θα παρουσιάσουν εφαρμογές από τα σχολεία τους.

10€ Γενική Είσοδος
και περιλαμβάνει: ένα διάλειμμα για καφέ και Βεβαίωση Συμμετοχής.

Στη διάρκεια του MISTEC Seminar 2012 θα πραγματοποιηθούν συνοδευόμενες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους στην Κομοτηνή και στη Θράκη.

Επίσης διοργανώνονται πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και παραστάσεις με επίκεντρο την παράδοση της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου